Grâu Donau Saat CHEVIGNON

  • Singurul soi de grâu fara indici superiori de panificație din portofoliu
  • Provine din programe moderne de ameliorare adaptat provocarilor climatice actuale
  • Grau cu mare capacitate de productie cu indici inferiori pentru panificatie
Categories: ,

Description

CHEVIGNON

semi tardiv | nearistat

  • Singurul soi de grâu fara indici superiori de panificație din portofoliu
  • Provine din programe moderne de ameliorare adaptat provocarilor climatice actuale
  • Grau cu mare capacitate de productie cu indici inferiori pentru panificatie
CARACTERISTICI MORFOLOGICE SI TEHNICE
Potențial de producție foarte ridicat
Calitatea producţiei Grupa C – nearistat, lung si lax
Tipul spicului nearistat, lung și lax
Înspicare semi tardivă
Maturitate semi-tardiva
Înălțimea plantei joasă / 60-70 cm
Capacitate de înfrăţire foarte mare
Număr de boabe în spic foarte mare
Masa a o mie de boabe (grame) mare
Masa hectolitrică (kg/hl) mare
Conținut de proteină mediu-scăzut
Gluten mediu-scăzut
Indice de sedimentare mediu
Indice de cădere mediu
Capacitate de absorbţie a apei medie
Grupa de calitate a aluatului n/c

 

FACTORI DE VIGOARE, TOLERANŢĂ ŞI REZISTENŢĂ
Toleranța față de ger bună
Rezistența la înclinare și cădere foarte bună
Rezistenţa la încolţirea în spic foarte bună
Toleranța față de Blumeria (făinare) bună
Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) foarte bună
Toleranța față de P. rec. (rugină brună) medie
Toleranța față de Septoria t. bună
Toleranța față de Septoria n.
Toleranța față de Fusarium medie

Recomandat in toate zonele de cultură a grâului . Nu necesită utilizarea regulatorilor de creștere ; se recomandă aplicarea T3 în cazul aparitiei conditiilor favorabile bolilor de spic si frunza stindard.

CARACTERISTICI TEHNOLOGICE
Potenţial productiv în zone aride ridicat
Potenţial productiv în zone umede foarte ridicat