Description
CHEVIGNON
semi tardiv | nearistat
- Singurul soi de grâu fara indici superiori de panificație din portofoliu
- Provine din programe moderne de ameliorare adaptat provocarilor climatice actuale
- Grau cu mare capacitate de productie cu indici inferiori pentru panificatie
CARACTERISTICI MORFOLOGICE SI TEHNICE | |
Potențial de producție | foarte ridicat |
Calitatea producţiei | Grupa C – nearistat, lung si lax |
Tipul spicului | nearistat, lung și lax |
Înspicare | semi tardivă |
Maturitate | semi-tardiva |
Înălțimea plantei | joasă / 60-70 cm |
Capacitate de înfrăţire | foarte mare |
Număr de boabe în spic | foarte mare |
Masa a o mie de boabe (grame) | mare |
Masa hectolitrică (kg/hl) | mare |
Conținut de proteină | mediu-scăzut |
Gluten | mediu-scăzut |
Indice de sedimentare | mediu |
Indice de cădere | mediu |
Capacitate de absorbţie a apei | medie |
Grupa de calitate a aluatului | n/c |
FACTORI DE VIGOARE, TOLERANŢĂ ŞI REZISTENŢĂ | |
Toleranța față de ger | bună |
Rezistența la înclinare și cădere | foarte bună |
Rezistenţa la încolţirea în spic | foarte bună |
Toleranța față de Blumeria (făinare) | bună |
Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) | foarte bună |
Toleranța față de P. rec. (rugină brună) | medie |
Toleranța față de Septoria t. | bună |
Toleranța față de Septoria n. | – |
Toleranța față de Fusarium | medie |
Recomandat in toate zonele de cultură a grâului . Nu necesită utilizarea regulatorilor de creștere ; se recomandă aplicarea T3 în cazul aparitiei conditiilor favorabile bolilor de spic si frunza stindard.
CARACTERISTICI TEHNOLOGICE | |
Potenţial productiv în zone aride | ridicat |
Potenţial productiv în zone umede | foarte ridicat |