Description
CHEVIGNON
semi tardiv | nearistat
- Singurul soi de grâu fara indici superiori de panificație din portofoliu
- Provine din programe moderne de ameliorare adaptat provocarilor climatice actuale
- Grau cu mare capacitate de productie cu indici inferiori pentru panificatie
| CARACTERISTICI MORFOLOGICE SI TEHNICE | |
| Potențial de producție | foarte ridicat |
| Calitatea producţiei | Grupa C – nearistat, lung si lax |
| Tipul spicului | nearistat, lung și lax |
| Înspicare | semi tardivă |
| Maturitate | semi-tardiva |
| Înălțimea plantei | joasă / 60-70 cm |
| Capacitate de înfrăţire | foarte mare |
| Număr de boabe în spic | foarte mare |
| Masa a o mie de boabe (grame) | mare |
| Masa hectolitrică (kg/hl) | mare |
| Conținut de proteină | mediu-scăzut |
| Gluten | mediu-scăzut |
| Indice de sedimentare | mediu |
| Indice de cădere | mediu |
| Capacitate de absorbţie a apei | medie |
| Grupa de calitate a aluatului | n/c |
| FACTORI DE VIGOARE, TOLERANŢĂ ŞI REZISTENŢĂ | |
| Toleranța față de ger | bună |
| Rezistența la înclinare și cădere | foarte bună |
| Rezistenţa la încolţirea în spic | foarte bună |
| Toleranța față de Blumeria (făinare) | bună |
| Toleranța față de P. striif. (rugină galbenă) | foarte bună |
| Toleranța față de P. rec. (rugină brună) | medie |
| Toleranța față de Septoria t. | bună |
| Toleranța față de Septoria n. | – |
| Toleranța față de Fusarium | medie |
Recomandat in toate zonele de cultură a grâului . Nu necesită utilizarea regulatorilor de creștere ; se recomandă aplicarea T3 în cazul aparitiei conditiilor favorabile bolilor de spic si frunza stindard.
| CARACTERISTICI TEHNOLOGICE | |
| Potenţial productiv în zone aride | ridicat |
| Potenţial productiv în zone umede | foarte ridicat |




