Grâu LG Avenue

  • Potențial de producție foarte bun.
  • Plante de talie medie, cu o toleranță foarte bună la cădere.
  • Toleranță bună la rugina brună și la Fuzarioză.
  • Toleranță foarte bună la iernare.
  • Putere foarte mare de înfrățire (frații au portul erect).
  • Premergător ideal pentru semănatul timpuriu la rapiță.
  • Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură, dar în special în zona de sud și sud-est a României datorită faptului că ajunge la înflorit (nu la maturitate) înainte de venirea temperaturilor foarte ridicate.
  • Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.
  • Densitate recomandată la semănat: 370 – 400 b.g./mp.
  • Calități de panificație bune: G% 26-28; P% 12-12,5; W 200-250; MH 73-75 kg/hl.
  • Cel mai timpuriu la recoltat (mare atenție la momentul recoltatului).
  • Cel mai vândut soi de grâu genetică străină din România.
Categories: ,

Description

LG Avenue

Soi de grâu nearistat, extra-timpuriu.

CARACTERISTICI

  • Potențial de producție foarte bun.
  • Plante de talie medie, cu o toleranță foarte bună la cădere.
  • Toleranță bună la rugina brună și la Fuzarioză.
  • Toleranță foarte bună la iernare.
  • Putere foarte mare de înfrățire (frații au portul erect).
  • Premergător ideal pentru semănatul timpuriu la rapiță.
  • Recomandat a se cultiva în toate zonele de cultură, dar în special în zona de sud și sud-est a României datorită faptului că ajunge la înflorit (nu la maturitate) înainte de venirea temperaturilor foarte ridicate.
  • Recomandat a se semăna începând cu a doua parte a epocii optime.
  • Densitate recomandată la semănat: 370 – 400 b.g./mp.
  • Calități de panificație bune: G% 26-28; P% 12-12,5; W 200-250; MH 73-75 kg/hl.
  • Cel mai timpuriu la recoltat (mare atenție la momentul recoltatului).
  • Cel mai vândut soi de grâu genetică străină din România.

PARTICULARITĂȚI AGRONOMICE

1 2 3 4 5
Potențial de producție
Înfrățire
Rezistența la frig
TOLERANȚA LA BOLI
Toleranță la rugina brună
Toleranță la rugina galbenă
Toleranță la septorioză
Toleranță la făinare
Toleranță la fuzarioză

Scalarea are la bază note de la 1 la 5, unde 5 reprezintă calificativul maxim.
Calificativele notate în tabel sunt bazate pe observații tehnice în câmpurile de testare și loturile demo LG.

Maturitate EXTRA-TIMPURIU
CALITĂȚI DE PANIFICAȚIE
Gluten % 26-28
Proteină % 12-12,5
W 200-250
MH KG/HL 73-75
RECOMANDĂRI
Densitate la semănat 370-400 bg/mp
Perioada de semănat a doua parte a EO